Kollektivhus och Ekobyar i Sverige

Länkar till Kollektivhus och Ekobyar i Sverige
Blomstret

Blomstret

Blomstret är byggt på gamla Sörby handelsträdgårds tomt. 1981 bildades en förening för kollektivhus i Gävle. Idén var att kollektivhusboende skulle bidra till enklare vardagsliv och större gemenskap grannar emellan. 1985 stod kollektivhuset Blomstret inflyttningsklart och idag har vi fortfarande några personer som bott här sedan starten.

Gävle kommun, Gävleborgs län

Charlottendals Gård

Charlottendals Gård

Charlottendals Gård är en liten jordbruksfastighet på vilken vi byggt upp en ekoby med sammanlagt sex bostäder samt förskolan, Lilla Bullerbyn. Vi har så långt som möjligt försökt att miljöanpassa vårt boende med komposterade toaletter, solvärme i kombination med värmepumpar och nu senast en anläggning med solceller på ett ladutak.

Järna i Södertälje kommun, Stockholms län

Cigarrlådan

Cigarrlådan

Idag sträcker sig kollektivet över tre portar, med 20 lägenheter varav en är "storfamiljslägenhet" på 13 rum. Vi har matlag varje vardag mellan kl. 17.00 - 19.00. Vi turas om att lag mat till alla som bor i huset enligt ett rullande schema, vilket i nuläget innebär att man lagar mat ungefär var tredje vecka.

Farsta i Stockholms kommun

Couch Surfing

Couch Surfing

Couchsurfing har som övergripande mål att binda samman människor och platser i ett internationellt nätverk, skapa kunskapsutbyte, väcka en kollektiv medvetenhet, sprida tolerans och underlätta förståelse mellan kulturer. Vi tror på att dela soffor och hem med varandra är ett bra sätt att uppnå detta mål.

Cohousing Network USA

Cohousing Network USA

Starting points are presented here for your exploration of community including our own lists of forming and established cohousing communities in North America and beyond.

Damanhur

Damanhur

Damanhur is a collective dream transformed into reality. Founded in 1975, the Federation of Damanhur is an eco-society: a federation of communities and eco-villages with their own social and political structure in continual evolution. In 2005 the Federation of Damanhur was awarded as a model of a sustainable society.

Piemonte, Italien

Ekobyggportalen

Ekobyggportalen

Ekobyggportalen är en nätguide om ekologiskt byggande. Här hittar du företag inom ekobyggbranschen, inspirerande reportage och information. Ekologiskt byggande innebär dubbla vinster. Genom att bygga energi-och resurssnålt och använda naturliga och giftfria material skonas miljön samtidigt som du får ett människovänligt hus med en sund inomhusmiljö. Häng på den gröna byggtrenden!

Elfvinggården

Elfvinggården

Elfvinggården är ett kollektivhus endast för kvinnor. Någon arbetsplikt finns inte här, men stora insatser för trivseln görs ideellt. Kollektivhustanken som den gestaltar sig i Elfvinggården har sitt ursprung i 30-talets modernitet, funktionalism och nytänkande i Sverige. Grundidéerna var kvinnans frigörelse och ett servicetänkande.

Bromma i Stockholms kommun

Findhorn

Findhorn

The Findhorn ecovillage is a synthesis of the very best of current thinking on sustainable human settlements. It is a constantly evolving model providing solutions to human and social needs, while at the same time working in partnership with the environment to offer an enhanced quality of life for all.

Moray i Skottland, Storbrittanien

Framtiden

Framtiden

Boföreningen Framtiden arbetar för att skapa boende med arbetsgemenskap för att förenkla vardagen och öka den sociala livskvaliteten till vardags och fest. Boföreningen Framtiden vänder sig till människor, fyllda 40 år och utan hemmavarande barn, som söker ett annorlunda boende.

Stockholms kommun

Frivolten

Frivolten

Vi vill skapa en mindre bostadsort speciellt anpassad för elöverkänsliga inom ett lågstrålande område i södra Hälsningland. Vi kommer att ta tillvara de kunskaper som finns bevarade i äldre tiders byggande och komplettera dessa med dagens kunnande inom byggteknik, för att möjliggöra byggandet av hälsovänliga och bekväma hus.

Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Fullersta Backe

Fullersta Backe

Huset innehåller 26 vanliga lägenheter. Här finns också ett storkök, en matsal, ett lekrum för de minsta barnen. det ligger i direkt anslutning till matsalen. Framför huset har vi en liten privat gård med utemöbler. På sommarkvällar brukar vi ofta samlas här och grilla.

Huddinge kommun, Stockholm

Furudals Bruk

Furudals Bruk

Vi har köpt en hel järnbruksby i Dalarna, inkl. samlingslokaler, herrgård m.m. där vi vill driva verksamhet (konferens, hotell, vandrarhem, restaurang), slippa pendla iväg, försörja oss på plats och förverkliga en modern bullerby-dröm! Just nu söker vi fler invånare till vår by.

Rättviks kommun, Dalarna

Färdknäppen

Färdknäppen

Färdknäppen har planerats för människor i "den andra halvan av livet". Till Färdknäppen flyttar du när ungarna flugit ur boet eller när du börjar fundera på hur du vill bo, när inte barn och familj dikterar behoven. Ett hus för ensamstående och par som vill ha utrymme och möjligheter för sitt eget liv.

Söder i Stockholms kommun

Global Ecovillage Network

Global Ecovillage Network

The movement to create ecovillages is perhaps the most comprehensive antidote to dependence on the global economy. Around the world, people are building communities that attempt to get away from the waste, pollution, competition and violence of contemporary life. The Global Ecovillage Network links several of these communities worldwide.

Hospitality Club

Hospitality Club

Interkulturell förståelse och världsfred genom att resa - det är syftet med Hospitality Club, som genom att föra samman resglada och gästfria människor skapar förutsättningar för att globala vänskapsband ska knytas. Medlemmarna hjälper varandra när de är på resande fot - med ett tak över huvudet för natten. Klubben är aktiv i 207 länder och har över 300000 medlemmar, varav omkring 50000 är svenskar.

Hultabygden

Hultabygden

I Hultabygdens kretsloppförening, som har ett 30-tal hushåll som medlemmar, arbetar vi aktivt med att försöka anpassa vårt nyttjande av naturen så att vi på lång sikt inte utarmar den. Ett annat mål för Hultabygden är att basmaten ska produceras lokalt.

Linköpings kommun, Östergötland

Hässelby Familjehotell

Hässelby Familjehotell

Vi ligger i Hässelby gård mellan Vällingby och Hässelby strand, ett stenkast från Mälaren. Hela byggnadskomplexet består av drygt 300 lägenheter. Mathanteringen och ätandet har en central plats i den kollektiva verksamheten, och tisdag-fredag samlas vi till utsökta middagar.

Västerort i Stockholms kommun

Intentional Communities

Intentional Communities

Intentional Community is an inclusive term for ecovillages, cohousing, residential land trusts, communes, student co-ops, urban housing cooperatives and other related projects and dreams... We provide important information and access to crucial resources for seekers of community.

Kollektiv för självhushållare

Kollektiv för självhushållare

Detta är en samlingsplats för den praktiska alternativrörelsen. Letar du plats i kollektiv med inriktning på självförsörjning, har ni plats till fler i ert kollektiv, eller söker du folk att starta kollektiv tillsammans med? Annonsera då här.

Kollektivhus Nu

Kollektivhus Nu

Detta är riksföreningen för kollektivhusboende i Sverige. Här finns en gedigen samling länkar till tidningsartiklar som skrivits om kollektivboende och ekobyar m.m.

Kollektivkontakten

Kollektivkontakten

Kollektivkontakten är tänkt att hjälpa folk som vill bo kollektivt att hitta kollektiv att bo i samt för kollektiven att hitta nya boende då platser finns. Här kan du få skriva och läsa information om vad som händer i kollektivboende-sverige eller posta en annons om "kollektiv sökes".

Kombo

Kombo

Kollektivhusföreningen Kombo arbetar för att det ska bildas ett nytt kollektivhus i Stockholmsområdet. Vi vill delta i processen kring planer och ritningar för att hitta nya lösningar som främjar skönhet, gemenskap och demokrati. Vi vill att boendet ska vidga hemmets gränser och verka för ökad jämlikhet människor emellan.

På planeringsplanet, Stockholm

Kornet

Kornet

En kooperativ hyresgästförening. Gemenskap och trygghet med många aktiviteter tillsammans. Möjligheter att äta ett mål mat om dagen i gemensam matsal. Nybyggda fräscha lägenheter i fin miljö. Generösa, gemensamma sällskapsutrymmen såväl med bibliotek som terrassvåning med altan på 11:e våningen.

Mölndals kommun, Västra Götaland

Kupan

Kupan

I vårt hus har vi egna privata lägenheter och dessutom tillgång till många gemensamma lokaler. Vi har ett gemensamt kök där vi lagar mat och en matsal där det serveras mat varje vardagskväll. Man behöver inte äta i matsalen men däremot arbeta i köket ca fyra timmar per månad. Vi har också många gemensamma aktiviteter som keramikkurser och trädgårdsdagar.

Älvsjö i Stockholms kommun

Landgången

Landgången

Ensam är stark, heter det, men det har visats i mängder av studier att ett levande nätverk är den viktigaste faktorn som får oss att behålla vår psykiska och fysiska hälsa och vitalitet upp genom åren. Modellen med kooperativ hyresrätt enligt ägarmodell gör också att vi genom Landgången kan utveckla en ny form av boendedemokrati.

Annestad i Malmö kommun

Lilla Krossekärr

Lilla Krossekärr

Ekobyn i Lilla Krossekärr skall bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle; ett samhälle som kan bibehålla sin jämvikt gentemot naturen samtidigt som människors livskvalitet utvecklas. Hållbarhet på den lokala nivån berör förutom ekologiska även ekonomiska, sociala, organisatoriska, historiska och estetiska aspekter.

Orusts kommun, Västra Götaland

Lindsbergs Kursgård

Lindsbergs Kursgård

Vi försöker bevara och förvalta ett fantastiskt arv av ideologisk osjälviskhet och solidaritet med rötter i 70-talet - och få det hela att fungera. Vi har ett gott humör, framtidstro, humor, datorer, snickerimaskiner och massor av plats till att bygga både ateljéer och verkstäder.

Bergsgården i Falu kommun, Dalarna

Livsuniversitetet

Livsuniversitetet

Livsuniversitetet är en ideell stiftelse med mål att främja utvecklingen av ett ekologiskt och emotionellt hållbart samhälle. Vi har börjat bygga på denna vision och håller till på Väddö i Roslagens skärgård. Vi har ett område på 140 hektar där vi rustar en bondgård. Det finns ungefär 10 boende hos oss och vi har ett stort nätverk av människor som vi vill engagera.

Väddö i Norrtälje kommun, Stockholm

Majbacken

Majbacken

Huset är ett åttavåningshus med 31 lägenheter. Längst ner i huset har vi drygt 200 kvadratmeter gemensamma utrymmen. Föreningen vänder sig till personer i mogen ålder och som inte har hemmavarande barn. Vi strävar efter att ha en bred åldersfördelning och jämn fördelning mellan såväl män och kvinnor som mellan par och singlar.

Majorna i Göteborgs kommun

Prästgårdshagen

Prästgårdshagen

Vi är ett kollektivhus i Älvsjö som är öppet för alla familjetyper. Huset består av fem våningar i två huskroppar med en stor och vacker innergård. I kollektivhuset finns 32 lägenheter samt stora gemensamhetslokaler. De minsta lägenheterna är på ett rum och kök och de största på fyra rum och kök.

Älvsjö i Söderort, Stockholms kommun

Påängen

Påängen

I huset har vi en kollektivhusförening. Genom den ordnas gemensamma aktiviteter och annat för att underhålla den fina gemenskapen. En glad och god tradition är den årliga julfesten. En härlig gemenskap i alla åldrar med gamla, och nyinflyttade vänner, fyller gillestugan inför varje jul.

Sörbyängen i Örebro kommun

Regnbågen

Regnbågen

Regnbågen är det första nyproducerade kollektivhuset i Skåne. I huset bor ca 30 vuxna och 20 barn. Den u-formade gården har en stenbelagd uteplats, växthus, redskapsskjul, lekplats och lusthus. Här finns förutom vårdträd, rosor, syréner och bokhäck, en mängd nyttoväxter.

Lunds kommun, Skåne

Rio

Rio

Vi har husfester, höstbasarer, planteringsdagar, systugor, biljard och pingisturneringar. Andra initiativ som har tagits är julbak och pysselkvällar för barn, keramik- och målarkurser, körsång och flöjtspel, språkkurser, pubaftnar, qigong och dessutom en särskild förening för kollektiv mathållning.

Östermalm i Stockholms kommun

Russinen

Russinet

Russinet i Lund är ett hus för människor i "den andra halvan av livet". Det är planerat för människor som vill utveckla en vardagsgemenskap i boendet, som gör livet roligare och lättare när familjegemenskap och arbetsgemenskap minskar med stigande ålder.

Lunds kommun, Skåne

Rydebacke

Rydebacke

Rydebacke By är en ekoby under uppbyggnad ca. 4 mil sydost om Göteborg. Föreningen består av ett tiotal familjer som tillsammans arbetar för att skapa ett "alternativt" boende. Byn är en möjlighet att förverkliga vår vision om en boendegemenskap på naturens och det goda livets villkor.

Ubbhult i Marks Kommun, Västra Götaland

Sjöfarten

Sjöfarten

Bogemenskapen Sjöfarten bygger på kombinationen individuell frihet och kollektiv gemenskap. De 46 lägenheterna är lika välutrustade som vanliga lägenheter i nybyggda hus. Det som skiljer är de gemensamma möjligheterna. I Bogemenskapen Sjöfarten lagar vi maten tillsammans. Sex matlag turas om.

Hammarby Sjöstad i Stockholms kommun

Skogsnäs

Skogsnäs

Allt började en kall vinter för många år sedan när 6-7 människor bröt sej loss från betongdjungeln och startade ett kollektiv. Alla ägde allt, de hjälptes åt med alla sysslor, de skaffade djur och beredde mark. Byn har utökats med barn och barnbarn, och även några nykomlingar. Stämningen är fylld av lugn och insikt om att naturen är vår bästa vän.

Ramsele i Sollefteå kommun, Västernorrland

Slottet

Slottet

I kollektivhuset, ett 20-talshus helrenoverat av oss med inflyttning 1984, finns den där halvdistansen, en social nivå som vi kan kalla "det är som att leva med släkten". En del gillar man skarpt, andra sådär. Men man har en relation. Livet i huset bestäms i mycket av de gemensamma lokalerna och funktionerna vi har - för att kunna äta tillsammans, umgås och ha ett bra hus.

Lunds kommun, Skåne

Slånbäret

Slånbäret

Kollektivhus betyder för många alltför mycket gemenskap; inget privatliv, storkök och sovsalar. Och så var det kanske, på 70-talet. Men det moderna kollektivet är något HELT annat. Här bor man "som vanligt", i varsin lägenhet med eget kök och badrum, men man har stora gemensamma utrymmen tillsammans med sina grannar.

Växjö kommun, Kronoberg

Smeden

Smeden

Smeden ligger på en sydsluttning med naturreservatet Strömsbergsskogen i norr. Placeringen av husen har gjorts med tanke på passiv solinstrålning och solfångare på taken. På framsidan av husen finns stora ouppvärmda glasverandor med klinkergolv för lagring av solvärme.

Jönköpings kommun

Sockenstugan

Sockenstugan

Sockenstugan är till för oss som fyllt 40 och vill bo i gemenskap, vare sig vi är singlar eller par. Våra gemensamma måltider är stommen i vår verksamhet. Vi arbetar också med städning och trädgårdsskötsel. Däremellan har vi fester och andra aktiviteter. Förutom våra vackra gemensamhetslokaler har vi en härlig trädgård tillsammans.

Kärrtorp i Stockholms kommun

Solbyn

Solbyn

Solbyn ligger en mil öster om Lund. Det är ett spännande pilotprojekt som blev inflyttningsklart hösten 1987. Ambitionen var att öka de boendes möjligheter att leva miljövänligare och med större gemenskap. Initiativet till Solbyn togs av ett vegetariskt matlag på Vänskapens Hus i Lund, Oktober 1978.

Dalby i Lunds kommun, Skåne

Solhem

Solhem

Solhem ligger i Elmsta (Älmsta) på Väddö. På Solhem bor pigga pensionärer från 70 till 95 år men också yngre familjer. Solhem fungerar delvis som seniorboende, äldreboende, trygghetsboende, men alla åldrar är välkomna att flytta hit. Solhem har ingen personal. Hemtjänsten, den ideella styrelsen och många boende ser till att allting fungerar.

Väddö i Norrtälje kommun, Stockholm

Stacken

Stacken

Vi har så mycket fint som hela tiden bara är. Vi odlar vår kultur i vardagen. Vi lagar god mat. Lär oss att hantera grönsaker och köttstycken i ett storkök. Diskar och städar. Har trädgårdsdagar och stormöten. Lagar och fixar. Förutom Stackens officiella hemsida finns även en liten nostalgisida om kollektivet att beskåda här.

Bergsjön i Göteborgs kommun

Stolplyckan

Stolplyckan

Kollektivhuset Stolplyckan består av fyra huskroppar som är sammanbundna av ett korridorsystem. Tanken är att vi som finns i huset ska kunna umgås, träffas, arbeta och leva tillsammans oavsett om vi är unga, medelålders eller gamla. Stolplyckan ger ut en tidning som det går att prenumerera på.

Linköpings kommun, Östergötland

Svandammen

Svandammen

Tanken är att skapa ett lantligt stadsnära boende med odlingsmöjligheter, inflytande, samarbets-boende och gemenskap i en ecovillage med 200 bostäder, gemensamma resurser, ett gemensamt Centrum, samt arbetsplatser mm. Viktiga ord för oss är resurshushållning och gemenskap, hälsa och inflytande på närmiljön - förutom eget skapande och försörjning på plats.

Hisingen, Göteborgs kommun

Svanholm

Svanholm

Svanholmkollektivet grundades ur en önskan att skapa ett helare liv. Vi vill styra över vår egen arbetssituation och vardag. På Svanholm försöker vi tillämpa en grön livsstil. Det betyder bl.a. att nästan all vår mat är ekologiskt odlad och hemgjord. Vi är självförsörjande på mjölkprodukter, bröd, oxkött och de flesta grönsakerna.

Själland i Danmark

Svarfvars

Svarfvars

Ett område för ekologiskt byggande och boende på Svarfvars gård. En plan, som är godkänd av Karis stad, har gjorts på området. För tillfället hör man grannar och tomterna märks ut i terrängen från och med februari (09). Tomterna kommer till försäljning under våren.

Raseborg i Finland

Svartlamon

Svartlamon

Svartlamon är ett trevligt kollektivt område i centrala Trondheim med ca 200 inneboende. Vi har eget dagis, kollektivt drivna kaféer, gratisbutik med mera. Området är organiserat och drivs enligt principer om bärkraftiga miljölösningar, platt struktur och genomskinlig ekonomi.

Trondheim i Norge

Svärdet

Svärdet

Kollektivhuset består av 3 hus med en underjordisk gång emellan så att alla kan nå matsalen utan att gå ut. Sammanlagt innehåller de 3 husen 118 lägenheter. Ett 20-tal familjer och enskilda har matlag på fredagar. I huset finns förutom en stor matsal med vidhängande fint kök, gym, 2 bastur, solarium, snickeri mm.

Södermalm i Stockholms kommun

-->
Tersen

Tersen

Vi vill inte bara lära känna våra grannar, vi vill lära av och med dem och utveckla nya intressen. Till Tersen flyttar man när ungarna har flugit ut ur boet. Ensamstående och par skapar utrymme och möjligheter för ett eget, aktivt liv. Vårt mål är att hälften av oss boende ska vara yrkesverksamma.

Britsarvet i Falu kommun, Dalarna

Toarps Ekoby

Toarps Ekoby

Den dagliga ytliga kontakten med andra i byn är stor och många umgås med varandra. En del träffas regelbundet under den kalla årstiden varje vecka och äter kvällsmat tillsammans. Mycket av arbetet i byn bygger på invånarnas egna insatser genom gemensamhetsdagar, vaktmästareuppdrag och frivilliga insatser.

Oxie i Malmö kommun, Skåne

Tre Portar

Tre Portar

Kollektivhuset Tre Portar startades 1986 av några eldsjälar, och har fått sitt namn av att det består av tre portar. Här bor många sorters människor; unga studenter, barnfamiljer och pensionärer. Det gemensamma för oss är en vilja att bo kollektivt och ha en levande kontakt med våra grannar. Det är ett aktivt och barnvänligt kollektivhus med matlagen som hjärtat i Huset.

Skarpnäck i Stockholms kommun

Trädet

Trädet

Tänk dig att du kommer hem till ett hus där du känner alla dina grannar. Där alla vet vem du är. Där du umgås med folk i olika arbetsgrupper, ni lagar mat tillsammans. I Trädet väljer du själv i vilken grad Du vill vara kollektiv. Du kan dra dig undan till din egen lägenhet, när du känner behov av det.

Kortedala i Göteborgs kommun

Tunnan

Tunnan

Vi kallar boendeformen bogemenskap. Föreningens ändamål är att driva ett bogemenskapshus och ta tillvara de positiva sidor ett kollektivt boende har, bl a genom att främja gemensamt arbete och gemensamma aktiviteter samt verka för en levande närmiljö.

Borås kommun, Västra Götaland

Understenshöjden

Understenshöjden

Understenshöjden är Stockholms första ekologiskt inriktade bostadsområde. Det ligger i Björkhagen, ca 15 minuters tunnelbaneresa från centrum, alldeles intill Nackareservatet, ett stort obebyggt naturområde. Föreningen omfattar 44 lägenheter. Man äter tillsammans på fredagar som en avrundning av veckan.

Björkhagen i Stockholms kommun

Vildsvinet

Vildsvinet

Trivsel och samhörighet kan inte tvingas fram, men i planeringen av huset har man sökt skapa förutsättningar för detta, bl.a. i form av generöst tilltagna gemensamma lokaler. Bland löpande, frivilliga aktiviteter just nu kan nämnas matlag två gånger i veckan och aerobics en gång i veckan.

Ladugårdsängen i Örebro kommun

Vita Hästen

Vita Hästen

I Värdshuset Vita Hästen i Stockholm bor vi tio personer. Villan har varit kollektiv ända sedan 1970. Den ligger vackert på en kulle ovanför Bromma kyrka och omges av skog och trädgård. Kollektivet är vegetariskt och ägarstiftelsen omfamnar internationalism, vegetarianism och kollektivism.

Bromma i Stockholms kommun

WWOOF

World Wide Opportunity on Organic Farm

WWOOF är ett globalt nätverk som möjliggör volontärarbete på ekologiska gårdar. WWOOF grundades 1971 av Sue Coppard och har sedan spridits till de flesta länder runt om i världen. På hemsidan kan du se bilder från alla gårdarna samt läsa presentationer där värden berättar om projekt du kan ta del av under tiden hos dem.

Åbackehuset

Åbackehuset

Åbackehuset i Örebro är en kooperativ hyresrättsförening, vilket innebär att vi boende tillsammans äger och ansvarar för huset. I huset bor det ungdomar mellan 18 och 25 år. Huset är centralt beläget med endast fem minuters gångavstånd till centrum.

Örebro kommun

Änggärdets Ekoenhet

Änggärdets Ekoenhet

Vad vi arbetar med här i Skebokvarn är att på det lokala planet organisera boende, matproduktion, avfallshantering och energiproduktion enligt ekoenhets-modellen. Vi vill skapa en gynnsam grogrund för det sociala kapital som innebär samarbete och gemenskap kring liv och boende.

Flens kommun, Södermanland

Ängsbacka

Ängsbacka

Att bo fast på Ängsbacka är ett underbart sätt att leva och växa i medvetenhet och med ett öppet hjärta. Vi är intresserade av varje persons innersta längtan och hur vi kan skapa ett sammanhang där var och en kan leva i enlighet med den: Ett rikt liv av kärleksfull gemenskap, andligt växande, kreativitet, expansion och öppenhet.

Molkom i Karlstads kommun, Värmland

Ängviksgården

Ängviksgården

14 lägenheter, ca 50 personer, 12 höns, 1 tupp och en jätteträdgård. Så kan man sammanfatta Ängsviksgården. Kåken har varit kollektiv i 20 år. Vi är opolitiska, rent av opålitliga. Vi saknar ideologi, och vi planerar inte att skaffa någon. Vi är helt enkelt människor som gillar att bo med grannar vi känner, att umgås och äta tillsammans.

Värmdö kommun, Stockholm


Ändringar och tillägg

Vill ni lägga till, ändra eller ta bort något av innehållet på denna sida? Skriv i så fall ett mail till mig. Rapportera gärna trasiga länkar! Även andra synpunkter på sidan emottages tacksamt!

Skulle ni vilja ha med er ekoby, kollektivhusförening eller liknande sammanslutning på denna sida? Skicka mig då något av följande: en länk till er hemsida, en text som på ett kortfattat sätt presenterar ert boendeprojekt samt en länk till en bild som ni anser är representativ för er (gärna med något utöver byggnaden, så undviker vi att sidan börjar likna en mäklarblaska). Mitt kontaktformulär finns här.