Magnus Andersson
Niklas Fernqvist
Peter Olsson
Henrik Sjöqvist
Lite om oss fyra

Magnus Andersson, Stockholms klätterklubb.
Har klättrat i snart 10 år och uppskattar klättringens samtliga grenar från isklättring till bouldering. Av svenska klätterförbundet auktoriserad klippklätterinstuktör sedan 4 år och arbetar vid sidan av studierna med egen kursverksamhet och guidning. Svensk mästare i isklättring (svårighet och kombination) 2001. Deltagare på en svensk-norsk-amerikansk expedition till Mt McKinley (Denali) 6150 m, nordamerikas högsta berg, 1995. Deltagare på den svenska Broad Peak (8047 m) expeditionen sommaren 2000 med syfte att ettablera en ny tur på ett 8000-berg. Har klättrat förutom i Sverige och Norge även mycket i franska alperna (Chamonix), Spanien, Italien, U.S.A. (Alaska) och Himalaya.Niklas Fernqvist, Göteborgs klätterklubb.
Startade klättra -89 och klättrar nu allt mellan alpint och bouldering. Har varit iväg på några längre klätterresor, bla till Kanada (-94, Lotus Folwer Tower) och Patagonien med Fitz Roy i sikte -97. Dessutom spenderat en hel del tid i Norge och övriga Europa, både för is-, klipp- och storväggsklättring. Auktoriserades av Svenska klätterförbundet -95 och är nu sedan något år aktiv i Svenska Klätterförbundets utbildningskommitté. Ser de stora utmaningarna i att friklättra storväggsturer och turer som ställer höga krav på flera delar inom klättringen, som friklättring, aid, is, mix, kondition mm.Peter Olsson, Karlstad klätterklubb.
Blev introducerad i klättring i början av nittiotalet. Föll snabbt för Aid och isklättring. Auktoriserades av Svenska klätterförbundet -95 och har sedan dess hållit en del kursverksamhet. Bland annat i norra Italien. Har gått några längre alpina Aid-bigg walls och några längre friklätterturer. Arbetar som Kapten vid K3 i Karlsborg.


Henrik Sjökvist, Göteborgs klätterklubb.
Började klättra för 6 år sedan och har klättrat mycket de senaste 4 åren. Mest tradklättring på klippa men även lite is och Alpint. Har klättrat i USA, Australien, Thailand, Kanada, Frankrike, England, Scottland och Norge. Jobbar som Ingenjör på Volvo PV Hållfasthets Centrum.