Bio

Biografi

Född i Malmö 1969. Började spela saxofon 10 år gammal. Kom med i Skurups storband vid fjorton års ålder. Spelade med Big Blowin´ band i Ystad mellan 1989-94.

Efter två års jobb som serviceingenjör blev det studier på musiklinjen, Fridhems folkhögskola i Svalöv. 1994-98 blev det studier på Berklee College of Music i Boston, USA. Bachelor of music får man då titulera sig. Studerade privat för Jerry Bergonzi, Hal Crook och George Garzone.

Hösten 1996 satt jag i orkesterdiket på nationaloperan i Seoul, Syd-Korea, för en musikaluppsättning kallad "Show Comedy". I Korea blev det också en del studiojobb bl.a. för en del rockband och tv-såpor.

Oktober 1998 till februari -99 spelade jag på ett kryssningsskepp i Karibien. Hösten 1999 blev det orkesterdike igen. Denna gången "Dåliga Mänskor" på Malmö Musikteater.

Från hösten 2000 är jag heltidsanställd på kulturskolan i Höganäs. Jobbar också på Sundsgårdens Folkhögskola sedan 2007. Jag åker även runt om i landet och ger workshops och clinics( ett häftigare ord för föreläsningar) i improvisation. Har även föreläst för SJR´s räkning.

För att nämna några av alla fantastiska musiker jag haft äran att spela med så vill jag nämna Anders Bergcrantz, Tomas Franck, Fabian Kallerdahl, Monday Night Big Band, Beijbom/Kroner big band, Matti Johansson m.fl.

Är sponsrad av Marca sedan Januari 2006.