Tomas Trulsson

2010

8 Juni

Sommaren är här med en massa sköna sommarspelningar. På söndags spelar jag i Ramlösa brunnspark ungefär klockan halv ett. Sedan har jag en trevlig spelning den 18 juni tillsammans med den danske pianisten Ben Besiakov. Den blir en kul en.

Och tisdagen den 15 juni spelas vår radio-konsert i repris på SR P2.

12 Maj

Fantastiska nyheter! Jag har fått ett bidrag från statens kulturråd för ett samarbete med tonsättaren och kompositören Anna-Lena Laurin. Hon ska skriva ett ca 30 minuters verk för Organic Vibes och symfoniorkester. Uruppförandet Beräknas till hösten 2011. Det ska bli otroligt spännande.

24 Mars

Äntligen har våren börjat komma efter en händelserik vinter. Jag var i New York och insöp jazz i alla möjliga former. Fortbildade mig och spelade med en massa kul folk.

Jag har fått två altsax munstycken från ett företag som heter Mouthpiece Café. Ett som är gjort med Meyers berömda NY bros munstycke som förebild och ett som är gjort efter de gamla Selmer soloist munstyckena. Tyvärr är inte det sistnämnda, som heter Espresso, inte i produktion än. Men det är riktigt välgjorda munstycken som låter väldigt bra.

Nu har vår skiva börjat få recensioner lite här och där. Tidningen LIRA hade en jättebra recension i senaste numret. De kallade skivan för "..ett litet mästerverk.". Det tackar vi för.

14 Januari

Nu är vår (Organic Vibes) CD tillgänglig på Itunes också, så köp den genast och digga. Vi jobbar hårt på att komma ut och spela för er i en nära framtid.

Och nu på lördag spelar jag med min trio på Telegrafen i Helsingborg. Med mig denna gång har jag den fantastiska trombonisten Ola Åkerman. Så kom dit och ät och drick något gott medans vi spelar en massa goa låtar.

2009

16 December

Nu kan man äntligen köpa vår skiva i Sverige. Ginza och CDon säljer den på nätet, annars kan du gå in i din lokala skivhandel och beställa den.

Hoppas ni får en God Jul och ett gott nytt år!

3 December

Jag har köpt ny dator och blivit av med en massa information för att kunna fixa till den här sidan, men nu så ska det ha ordnat upp sig igen.

Igår hade vi (Organic Vibes) releasefest för vår nya skiva "Glue". Detta hände på Telegrafen i Helsingborg och var en riktigt lyckad tillställning. Tack till er alla som var där. Skivan går nu att köpa i hela världen på CDbaby och snart även på Itunes. I Sverige ska man inom kort kunna köpa den på Ginza och CDON, och även kunna beställa den i din lokala skivaffär. Jag meddelar när detta kan ske. Vill ni ha en skiva nu, så skicka mig ett mail så ska vi fixa detta.

Det är lätt att handla på CDbaby, bara klicka på denna länk:

Organic Vibes: Glue

16 September

Jag kan med stolthet säga att jag har blivit sponsrad av ADK och har två underbara nya mikrofoner. En Hamburg II-Au och en S-7. Båda är stormembrans mikrofoner men S-7 kan även användas i live sammanhang. Hamburg mikrofonen har ett stort fylligt ljud med en touch av mjukhet och en doft av 60-tal. S-7 är ljusare i klangen men gör inte altsax för skarp alls, vill man ha lite mjukare kan man skära i övre frekvenserna. S-7 är dessutom kanon till gitarr eller trummor eller andra starka ljudkällor.

På lördag är det kulturnatt i Höganäs och då kan ni lyssna till mig, Richard Hauer och Göran Schelin på Höganäs museum. Kl 19 börjar detta.

Så på tisdag ska P2 äntligen sända vår konsert (Organic Vibes). kl 19:30 i programmet P2 Live Jazz. Se till att ratta in.

20 Augusti

Äntligen har vi fått sändningsdatum för vår konsert vi gjorde med Organic Vibes. Ratta in Sveriges radio P2 den 22 september kl 19:30 så blir det åka av. Programmet heter P2 Live jazz. Tyvärr sänder de bara en timme av konserten, men det blir en bra timme.

I helgen som gick var vi, Organic Vibes, i studio och spelade in. Äntligen blev det klart och nu ska det mixas, konvolutet ska utformas och alla andra praktiska detaljer ska lösas. Det betyder i alla fall att inom kort kommer skivan till världen.

28 Juli

Oj vad tiden går fort. Snart är det höst igen (tänker pessimisten) fast det kan ju vara skönt väder fram till November (tänker optimisten). Det blir nog lite roligare om man tänker optimistiskt.

Tack för allt stöd i fredags under Helsingborgsfestivalen. Vi i Organic Vibes hade jätteroligt och fick ur oss massor med musik. Om någon av er tagit några bilder så skulle vi bli glada om ni ville maila lite kopior till oss. Det är bara att maila dem till mig. Adressen hittar ni under kontakt länken.

När jag ändå pratar om bilder, finns det någon av er som har några bilder från min konsert med Tomas Frank på jazzklubben i HBG under jazzfestivalen 2007 ? Skulle ni inte då kunna vara snälla och skicka kopior till mig då? Tyvärr har jag inget dokumenterat från den konserten.

4 Juli

I morgon blir det ett riktigt trevligt gig, då ska jag gästa min gamle vän Martin Fabricius och hans trio på Literaturhaus under Köpenhamns jazzfestival. Det blir en massa bra musik utav Martin och en och annan låt utav undertecknad. Välkomna!

27 Maj

Ojojoj, här ligger jag lite efter i uppdateringar. Det har varit en hektisk vår med mycket roliga projekt. Inspelningen på Sveriges radio, med Organic Vibes, blev riktigt bra. Bandet var i högform och teknikerna på SR var fantastiska. Jag fick spela i en gammal Neumann mic från 1975. Saxen har aldrig låtit så bra på en inspelning förr. Sändningsdatum blir förmodligen i början av hösten.

Nu närmast är det ett gig på Mölle krukmakeri den sjunde juni, med Måns Allroth trio, om det är fint väder. Och därefter spelar Trulsson TRIO den 14 juni på Ramlösa brunnsdagen. Med mig då har jag Mats Ingvarsson och Johan Leijonhufvud.

I övrigt är det mycket jobb planering/inspelning av en skiva och med att boka upp Organic Vibes. Förutom spelningar så gör vi även clinics/workshops med bandet. Om ni är intresserade av att veta mer så maila eller ring mig.

12 Januari

Tack alla som varit med och gjort 2008 till ett fantastiskt år, följ nu med och låt oss göra 2009 till ett ännu bättre år. Just nu satsar vi en hel del på vårt band Organic Vibes och redan nu händer det kul grejer. Den första April ska vi spela i Sveriges radios studio 7 i Malmö. Det ska bli kul och jag återkommer med mer info om den spelningen längre fram.

2008

19 November

Efter många om och men är det äntligen klart att det blir en clinic och konsert tillsammans min gamle vän Fabian Kallerdahl den 26 nov. Med oss spelar den fantastiske basisten Mattias Svensson och den enastående Anders Vestergård. Detta kommer att hända i Öresalen på Sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg. Det hela är ett sammarbete mellan Jazzklubben i Hbg, Kulturskolan Eric-Ruuth i Höganäs, Nicolajskolan och Sundsgården i Hbg. Som en extra bonus så är hela arrangemanget helt gratis för allmänheten. Välkomna!!

5 November

På lördag är det jazzlördag på Dunkers i Helsingborg mellan 15-17. Jag är jamvärd och gästsolist med två ensembler från Sundsgårdens folkhögskola som jag haft glädjen att göra ett litet projekt med. Mellan 15 och 16 spelar vi ett gäng låtar av pianisten Horace Silver och sedan är det jam mellan 16 och 17. Ta med era instrument och lira en bit.

8 Oktober

Då var det dags att uppdatera den här sidan, det var visst ett tag sedan. Summer session var en fantastisk upplevelse och en otrolig inspirations-kick. Bara det att få spela ihop med 'Tain' Watts, prata med Yusef Lateef, äta lunch med Miroslav Vitous och lyssna på hans berättelser om osynliga drakar som lever i himlen......

Sedan alla dessa underbara danska musikerna som man umgicks och spelade med hela tiden. Kort sagt skitkul (ursäkta språket). Sam Yahel var jag också väldigt imponerad av. Köp hans plattor, de är riktigt bra. Han är dessutom en av de bästa pedagoger jag mött.

Just nu är vi i full gång med att boka upp Organic Vibes inför nästa år. Hårt arbete i dessa bistra tider.

Konsertrekommendation: Torsdag 16 oktober spelar Kenny Werner på Dunkers i Helsingborg. Det ska man inte missa, bättre pianist får man leta efter.

6 Augusti

Då börjar semestern närma sig sitt slut och dags att ge eleverna nya visdomsord.

På söndag ska jag äntligen åka på Summer Session. Det ska bli väldigt intressant att möta den digra lärarkåren. Vad sägs om Yusef Lateef, Jeff 'Tain' Watts, Miroslav Vitous, Sam Yahel, Adam Rudolph, joyce and Per Jørgensen.

Men innan jag åker så ska det spelas på Mölle krukmakeri. Det är trumslagaren Måns Allroth som satt ihop en trio med mig och basisten David Andersson.

Titta gärna in på Organic Vibes Myspace-sida. Vi har lagt upp hela konserten från Ängelholms jazzfestival. Bara titta lyssna och njut. www.myspace.com/organicvibes

3 Juni

Ängelholms jazzfestival var en succe. Både för arrangörerna och för oss. Massor med folk, fint väder, kall dricka, grillat kött och 100% ekologiska Organic Vibes. Riktigt roligt var det, och de nya låtarna satt som en fläskläpp.

Vad toppar man det med. Det gör man inte, men på lördag ska vi spela för våra prinsessor när de inviger Bernadotte-utställningen på Sofiero slott. De kan behöva lite jazz innanför monarksärken.

Fick också nyss reda på att jag ska vara med på 'Summer session' i Danmark i Augusti. Instruktörerna kommer att vara Yusef Lateef, Jeff 'Tain' Watts, Miroslav Vitous, Sam Yahel, Adam Rudolph, joyce and Per Jørgensen. Det ser jag verkligen fram emot.

22 Maj

Tack alla ni som röstade på min låt. Det gick tyvärr inte hela vägen, sjunde plats av 1400 är inte fyskam. Tack ska ni ha!

Nu på lördag är det en invigningsfest av och i Höganäs då spelar jag med min trio på Café Amanda klockan 22:00. Med mig har jag Richard Hauer på gitarr och Mats Ingvarsson på bas. Speciell gäst denna kvällen är altsaxofonisten Klara Hallberg. hjärtligt välkomna!

7 Maj

Tiden går fort, nyss var det februari. När ni ändå är här kan ni väl klicka in och rösta på min låt Joos. Man kan rösta en gång varje dag och med eran hjälp kanske vi kan vinna något fint. Låten är inspelad med vårt band Organic Vibes som för övrigt kommer att spela på Ängelholms Jazzfestival.

På fredag hoppas jag på att få se er när jag hoppar in och spelar med Daniel Johanssons Soulband på restaurang Nilsson´s i Ängelholm.

Jag har också lagt till ett filmklipp på audio sidan, ta en titt och lyssna en stund.

24 Februari

Senaste nytt! Just in! Inspelningen med hammond kvartetten, som för övrigt heter Organic Vibes, blev riktigt lyckad. Så lyckad att vi ska spela på Ängelholm jazzfestival den 31 Maj. Det ska bli riktigt roligt.

I början av April har jag blivit inbjuden till Sundsgårdens folkhögskolas musiklinje som gästlärare. Mycket spännande projekt blir det, som ska mynna ut i en konsert onsdagen den 9 April på folkhögskolan.

10 Januari

Då var det nytt år och full fart på övningen, arbetandet och planeringen för resten av året. I slutet av Januari ska jag spela in med en klassisk hammond kvartett vilket ska bli spännande. Det berättar jag mer om längre fram.

2007

20 November

På lördag blir det eftermiddags-jazz på café Amanda i Höganäs. Då spelar jag med min Trulsson TRIO+, denna gång med Mats Ingvarsson på bas och PA Tollbom på bas. Svängigare komp får man leta efter.

27 Oktober

Tv- inspelningen igår gick alldeles utmärkt och var en riktigt rolig händelse, men det visade sig att det inte skulle sändas igår utan det sänds först på måndag 29 oktober klockan 18-19. Det sänds på Kanal Lokal Skåne som har potentiellt 1,2 miljoner tittare.

23 Oktober

SENASTE NYTT! På fredag 26 Oktober spelar jag på TV. Kl 18:00 på Kanal Lokal (Skånes egen lokal TV), som sänds från Malmö. Med mig har jag Samuel Hällkvist gitarr, Måns Allroth trummor och David Andersson bas. Slå på TV:n och bänka er i soffan.

10 Oktober

Kolla in min nya lektion som jag lagt upp på www.jazz-o-matic.com. Den handlar om ackordton solo och är riktigt användbart.

Låt mig också påminna om mitt gig den 20 oktober på jazzklubben i Helsingborg.

1 Oktober

Då är saken biff. Giget den 20 Oktober är befolkat. Det blir jag, Inge Peterson tenorsax, Mattias Hjort bas och Anders Vestergård trummor. En sannerligen spännande sättning att jobba med.

13 September

Då var hösten här med dunder och brak. Tack till alla som kom till jazzklubben på Helsingborg Jazzfestival och såg konserten tillsammans med Tomas Franck. Ett av de roligaste gigsen jag haft. Fantastisk publik, fantstiska musiker och mer energi än ett godståg.

Närmst på agendan är kulturnatten i Höganäs då jag spelar med mina elever, So what, i garaget under det höga huset. Sedan planerar jag en konsert på Jazzklubben, HBG, den 20 oktober. Inte riktigt klart än vad det blir, men det blir bra det lovar jag.

15 Augusti

Då sätter vi igång med dunder och brak så här efter semestern. Nästa vecka spelar vi på Sofiero trädgårsfest med sångerskan Anna Andersson. Och på lördag 25 augusti, på Helsingborgs jazzfestival, blir det drabbning med Trulsson TRIO+ tillsammans med den fantastiske tenorsaxofonisten Tomas Franck. Hjärtligt välkomna!

26 Juni

Tack alla som kom till konserten med Bergcrantz den 14 juni. Med bra publik och god känsla blev det en fantastisk konsert. Hoppas ingen missat Juni-räkan jag la upp på www.jazz-o-matic.com Denna gången blev det ett lick av Sonny Stitt. Check it out!

Ha en fortsatt god sommar!

5 Juni

Äntligen är den sköna sommaren här. Missa inte min konsert den 14 juni tillsammans med Anders Bergcrantz. En fantastisk trumpetare och för mig en stor ära att få spela med.

Satt och lekte med windows movie maker härom veckan. Roligt, enkelt litet program. Resultatet kan ni se här: Yiddish Bells

18 April

Nu har jag lagt till ännu en gammal bild med den gamle trombonisten och storbandsledaren Phil Wilson.

Jag vill också passa på att rekommendera en site som är full med information och är en stor källa till inspiration. Jag har också haft äran att ge lite fakta till siten. Casa valdez studios

8 Mars

Nu har jag lagt till en bild på värsta lirandet. Dessutom har jag lagt upp ett nytt lick på www.jazz-o-matic.com. Denna gången ett Hank Mobley lick som han lirade på låten Recado Bossa Nova.

22 Februari

Då har jag piffat upp audio sidan med lite att lyssna och titta på.

9 Februari

Igår var jag i Eskilstuna och föreläste på en jazzkurs i SJR´s regi. Väldigt roligt att få medverka. Om någon som var med på kursen, tittar in här så skulle jag jättegärna höra era kommentarer. Om ni saknade något eller ni skulle vilja haft ett annat upplägg osv.

Gott nytt år!

Då sätter vi genast igång med nya projekt så här i början på året. Tänkte att det var dags att piffa till hemsidan lite. Hoppas den tilltalar!

Vill också tipsa om en jazzlärarkurs i Eskilstuna den 7-9 Februari. Allas min favorit Tomas kommer att föreläsa om hur, när och varför man vill improvisera.

Jag har också lagt upp några lektioner på www.jazz-o-matic.com , titta gärna in där.

2006

Tack alla som varit med och gjort år 2006 till ett bra och händelserikt år. Mycket har hänt som ett resultat av hårt arbete. En av höjdpunkterna var att jag fick ett sponsoravtal med Marca. Ett franskt företag som tillverkar utmärkta rörblad. En annan höjdpunkt var min konsert på jazzklubben i Helsingborg tillsammans med Anders Bergcrantz.