Huri og IvanHvis du ikke har erfaring med Rottweilere eller måske med en af de andre store brugshunderacer, kan du ikke købe en han hos os, men selvfølgeligt kan du henvende dig til en mindre nøjeregnenede hvalpesælger eller hundehandler. Årsagen til dette er et skræmmende antal unge hanner, som ofte efter flere omplaceringer, hvert år bliver aflivet. Der er som regel ikke noget grundlæggende forkert med disse hunde, men det kan være umuligt at rette svære fejl op, som allerede er skabt i den tidligste alder, når hvalpen er kommet i forkerte hænder. De fleste hanner kræver at der findes en stærk flokfører, og er dette ikke tilfældet, kan det ikke undre at hunden en skønne dag vil overtage kommandoen i familien.

De fleste tæver stiller ikke SÅ store krav på dig som flokfører, men tæverne fra vores linjer er ofte meget dominante, og kræver en fast og konsekvent hånd, men de er venlige, tilgængelige og samarbejdsvillige.

Hvis du og din hund – uanset køn – skal trives sammen, må I blive et team med gensidig respekt, men glem ikke, at i teamet er det dig, som tænker og lægger strategien, og din ven og partner som udfører jobbet.Al opdragelse af en Rottweiler, og for den sags skyld også andre hunde, skal ske efter de 3 hovedprincipper, som vi kalder de 3 store M:

1: Med tillid istedet for tvang.
2: Med kærlighed, fasthed og konsekvens.
3: Med alle de fysiske og mentale aktiviteter, som er nødvendige for en stor brugshunds daglige behov.

OBS! En del Rottweilere – især hanner – kan være så selvstændige, at de svarer igen med en brummen, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet. Den som kender sin hund ved, at dette ikke skal opfattes som en trussel, men som en protest. Adskillige mennesker – også erfarne hundefolk – kan og vil ikke tolerere, at deres hund brummer af dem, men kræver ubetinget underkastelse.

Den indstilling er selvfølgelig helt OK, men så skal man under ingen omstændigheder anskaffe en Rottweiler.


Igor Iljit Iona med farmand Magnus


( Hold musen over billederne for info )