Lena med Ludde efter avklarat tjänstehundprov vid FlygvapnetFor det første må du dele vores grundsyn på positiv men konsekvent indlæring, og uanset om Du bor i Danmark, Norge eller Nordsverige, må du besøge os, inden du kan bestille en hvalp. Det er meget vigtigt, at du og vi er på samme bølgelængde og har tillid til hinanden, for vi skal have kontakt med hinanden i mange år. Du må have nogen erfaring med hund, for Rottweileren er ikke nogen begynderhund, og du må som tidligere sagt arbejde aktivt med hunden. Hvad du vælger for træningsform er vi ligeglade med, og det er hunden sikkert også, når bare den er i aktivitet. Vi har f.eks, en hvalpekøber i Sverige, hvis hund er Sweisshund – det vil sige, at den er uddannet til at opspore trafikskadet eller anskudt vildt – og det trives de godt med. Vi vil også gerne have, at du nogen gang udstiller din hund, men vi forlanger ikke, at du skal fare rundt på udstillinger i tide og utide. Du skal også få din hund røntget på hofterog albuer, når den er blevet 12 måneder, og gerne inden du skal til UHM.


Hvad kan du så forvente fra os?

Manson 12 md.Først får du en hund, for hvis gode grundlæggende mentale egenskaber vi kan garantere, og som har egenskaber, der gør, at du kan træne optimalt med den. Du får 100% støtte fra os, og det får du helt sikkert brug for, selvom du måske tidligere har haft en hvalp, for man glemmer så let. Sammen med hvalpen får du vores egen lille hvalpebog, hvor du får en del gode råd om fodring, daglig pleje og nogle indlæringsøvelser, hvor du kan se, hvordan man f.eks. lærer hvalpen at spore. Vi begynder selv at gå spor med hvalpe i 8- 10 ugers alderen, og da er de rene naturtalenter. Du får også 2- 3 gange pr. År et nyhedsbrev, hvor du kan læse om andre hvalpekøberes meriter, både når det er gået godt, og når det ikke gik helt som ventet. Du får også en pokal fra os, når du har bestået en officiel lydigheds- eller brugsprøve, og når du har bestået avlskåringen.

Gør op med dig selv og familien, om I har den tid som kræves, og hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på mail eller pr. Telefon. Du er også altid velkommen til at besøge os, eller tage med os i vores spor og aktivitetsgruppe i skovene, her hvor vi bor. Vi samles hver lørdag formiddag med 8- 10 hunde og sommetider op til 15 hunde – alle fra vores opdræt – så du kan træffe hunde fra andre kombinationer og kuld, samt få en snak med andre hvalpekøbere.


( Hold musen over billederne for info )