Lennox på PH træning i DanmarkVi begynder med hvalpetesten, og det er vigtigt for racens, opdrætterens og for samfundets skyld, at dette bliver fulgt op ved 14-18 måneders alderen med en såkaldt UHM – unghunde mental – Vi sørger for, at du bliver tilmeldt, og indbetaler gebyret til Rottweilerklubben. I Danmark er denne test ikke obligatorisk og er ikke nogen avlsgodkendelse. Det er det derimod i Sverige, hvor testen er lidt anderledes, og hvor hunden kan blive underkendt på 6- 7 punkter. Hvis din hund ikke har fejl som udelukker den fra en avlskåring ( f.eks. bid eller tandfejl) bør den avlskåres, når den er omkring 3 år. Vi hjælper dig selvfølgelig med tilmelding, og vi deltager som regel ved alle UHM og kåringer, hvor ”en af vores” er med. Som regel kan vi samle flere til en sådan test.

Når din hund er over 18 måneder kan du tage en UHP, som betyder udholdeldesprøve, og er en prøve, hvor du cykler 20 km med hunden i snor med en gennemsnitsfart af ca. 12 km/t. Det kræver, at du i god tid træner hunden på al slags vejunderlag, og på korte strækninger 6- 8 km, men i højere fart. Du tilmelder dig i din Kreds i Rottweilerklubben eller i en anden kreds. De fleste kredse afholder UHP et par gange om året.

Lina på PH træning i DanmarkSelvfølgelig melder du dig ind i den danske Rottweilerklub, som har sine egne træningspladser overalt i Danmark, og vi vil også anbefale, at du bliver medlem i Dansk Kennel Klub, som ligeledes er opbygget i kredse overalt i landet. Du kan træne BHP ( Brugshundeprøve) eller IPO ( International brugshundeprøve) på specialklubbens træningspladser, og mange steder kan du også træne til en FP (færdselsprøve). I Danmark har du mange muligheder for hundetræning. Du kan vælge DCH - Danmarks civile hundeførerforening – eller PH – Dansk Politihundeforening, hvor mange træner deres Rottweiler ellers kan du gå til lydighedsprøver i en af DKKs kredse. Har du lyst til Hjemmeværnet er der også her en mulighed for at få uddannet din hund, eller måske har du lyst til at få hunden uddannet som redningshund ved Civilforsvaret. Der er muligheder nok, så det er bare at vælge, hvad der passer dig og hunden bedst.


( Hold musen over billederne for info )