Vi har kun opdræt i mindre skala – 10 kuld i de sidste 13 år – fordi vi dels vil have vores hunde som medlemmer af familien, og dels fordi vores avlstæver skal være færdige med deres prøver og kåring.

Hvalp fra N-kuldet Vores kuld bliver som noget selvfølgeligt hvalpetestede af den danske Rottweilerklub, hvilket vi forøvrigt er ensomme om i Sverige, selvom testen oprindeligt stammer fra Statens Hundeskole i Sverige. Vores hvalpekøbere får selvfølgelig en kopi af testen. Denne test har vi stort udbytte af i vores avlsarbejde, da vi kan se, at de egenskaber der påvises på den enkelte hvalp, kan følges både ved Mentaltest for unghunde og ved kåringen. Een af de ting som afsløres er den enkelte hvalps jagt- og byttedrift, og disse 2 ting er faktisk Alfa og Omega i alt brugsarbejde. Vi bruger testen til – sammen med vores egne iagtagelser og vurderinger – at placere hvalpen hos den rette ejer.

Du kan derfor ikke selv vælge den hvalp, som du eventuelt synes er sødest under et af dine besøg. Ud fra den erfaring du har med hund, dine mål med hundetræningen og din familiesituation, beslutter vi hvilken hvalp, som passer dig. Selvfølgelig kan det være sådan, at der kan være situationer, hvor det er ligegyldigt, om man får hvalp A eller hvalp B, og så lader vi den hvalpekøber, som har været skrevet op længst vælge først. Vi har ofte ventelister på hvalpe, så lad os høre fra dig i god tid.