Rapport från Bornholmslägret 2001.

 

Så har vi genomfört träningsläger med våra ungdomar för femte gången i följd på Bornholm i Danmark. Och som vanligt höll vi till i Gudhjem på norra delen av ön, som har fina och krävande cykelvägar på en lagom nivå. Det var 23 ungdomar 6 tjejer och 17 killar mellan 11-16 år som deltog tillsammans med nio ledare blev vi totalt 32 stycken, en ganska stor trupp som krävde en del fordon för att få med alla deltagare, cyklar och all packning.

 

Vi åkte iväg från klubblokalen i Vänersborg lördagen den 7 april till Ystad och färjan till Rönne och skulle vara framme på lördag kväll vid vandrarhemmet i Gudhjem, som skulle vara vårt hem ända till torsdag den 12 april. Vilket skulle innebära att vi skulle hinna sitta på cyklarna en hel del, hela 8 träningspass alltså. När vi kom fram till vandrarhemmet så regnade det ganska rejält och det var inte utan att man undrade om det skulle vara så i flera dagar. Efter att ha fått kvällsmål så fördelades rummen mellan deltagarna, sedan skulle sängar bäddas och alla cyklarna låsas in i förrådet, så småningom blev det tyst och alla somnade in efter den långa resan.

 

Sedan var den ena dagen den andra lik väckning kl. 7.30 och en morgonpromenad med tillhörande stretching (leddes av Ingrid) av alla viktiga muskler före frukost. Det första cykelpasset varje dag var kyl 10.00 innan lunchen kl. 12.30 med åtföljande vila för några i alla fall. Eftermiddagens pass började kyl 15.00 och följdes av middag kl. 17.30. Varje dag avslutades med en kvällsamling kl. 20.00 där ledare och cyklister fick kommentera dagens strapatser och naturligtvis fundera hur det skulle köras nästa dag. För ungdomarna fanns det tillgång till müsli och smörgåsar, de är av någon anledning alltid är hungriga. För de kaffesugna ledarna var alltid kaffekokaren tillgänglig. Tystnad var det kl. 22.30 för att alla skulle få sova ordentligt och orka med nästa dag.

 

Vädret var verkligen på vår sida hela tiden inget regn och lite sol emellanåt, men kyligt som hela våren har varit här hemma också. Vindarna var inte så hårda som tidigare år och det är bara att njuta.

 

Träningen genomfördes med cyklisterna indelade i 3 grupper där några kunde byta grupp efter vad man orkade prestera. Efter en kall vår var ju träningsnivån lite olika mellan cyklisterna några hade inte ens suttit på racern innan utan endast kört på mountainbike.

 

Men alla kämpade på efter bästa förmåga, och vi körde beroende på grupp mellan 16-40 mil så totalt sammanlagt för alla cyklister c:a 750 mil, nästan 2 Tour de France om man vill jämföra.

 

Ett tack till alla fina ungdomar Ni kämpade bra och till alla ledare för en trevlig cykelvecka! De duktiga ledarna var Ingemar, Mikael, Carina, Ihréne Ingrid, Paul, Lars och Lars. Tack!

 

Vid pennan: Thorsten Flood

 Cykelklubben Wänershofs hemsida

http://come.to/wanershof