Burseryd 00-08-13

Johan tappade ledningen, slutade tvåa u cupen

Juniorklassen i Västboloppet, Burseryd slutade med en klungspurt. Detta var en klar nackdel för wänershofs åkstarke cyklist Johan Levin. Johan lyckades inte bli bättre än nia. Vann gjorde närmaste konkurrenten i cupen, Per Nilsson Åstorp.

Johan Levin klarade inte av att spurta hem juniorcupen då den avgjordes i Burseryd i helgen. Efter att han haft serien 1-7-4-12-9 i juniorcupens fem deltävlingar slutade Johan nu tvåa, på 325 poäng. Vann gjorde Åstorps Per Nilsson som fick hela 385, alltså 60 poäng mer än Johan. Det var framförallt Johans jämnhet som gjorde att det blev en så bra placering totalt. Utav de 34 åkare som tog poäng, var det bara 5 som lyckades få poäng i alla deltävlingar. Johan och Per Nilsson två av dem. Johans svag het ligger i spurten, där han har en förmåga att inte räcka ända fram. Med ett starkare och framförallt mer taktiskt lag i ryggen skulle Johan Levin kunnat vinna cupen.

Men resultatet är ett stort framsteg för klubben och man får återigen blicka långt bak i klubbens historiebok för att hitta ett jämförbart resultat. Nu väntar en spännande fortsättning på säsongen för Johan, som tillsammans med Krister Hermansson och Martin Erlandsson åker med västgötalaget till Danmark nu till helgen. Helgen därefter är det äntligen dags för Johan Levin att dra på sig den gulblå landslagsdräkten. Den 25-27 augusti väntar nämligen Karlsbergs-Troufén i Tyskland. Då får Johan äntligen se vart han står i förhållande till europas övriga juniorcyklister.

ELA:s repotage

Cykelklubben Wänershofs hemsida

http://come.to/wanershof