Sollerön

Äntligen en svensk juniormästare från Wänershof!Johan Levin lyckades med det som alla cyklister vill, vinna junior-SM på cykel. Som vanligt var tempoloppet mycket jämnt och vid vändningen ledde Johan med bara 2 sekunder före Jonas Holmqvist, Bure. På hemvägen kunde Johan dock dryga ut ledningen och vann med ynka 4,1 sekunder före Holmqvist. Platserna tre till sex lade Åstorps tempostarka lag beslag på. Därmed lyckades de, om jag räknat rätt vinna lagtävlingen, wänershof blev tvåa och detta är en mycket bra placering. I silverlaget ingick förutom Johan Levin även bröderna Krister (24:a) och Martin Hermansson (26:a).

1980 och -81 tog Magnus Knutsson klubbens enda tidigare JSM-guld, (2 stycken i tempo), 1981 blev det även lagguld i samma klass. Klubbens senaste JSM-medalj togs 1995 då det blev ett brons i tempo-lag. Det var alltså 20 år sedan Wänershof hade en juniormästare och kan nu Johan upprepa Magnus Knutssons fina framgångar har vi många fina år framför oss i wänershof.

Johan har under året kört mycketr bra på tempoloppen och tidigare i år, såvitt jag vet endast fått stryk av Jonas Holmqvist, Bure (en gång). Johan skulle under pingsthelgen kört ett etapplopp i Tyskland med det svenska juniorlandslaget, men han tvingades tacka nej i sista stund på grund av magbesvär. På midsommar aftonen visade han att han skulle bli att räkna med även på tempoloppet, då han blev fyra på klassiska Solleröloppet och därmed behöll ledningen i sverigecupen.

Det är bara att hoppas på att klubben inser vilken talang man har på gång och matchar honom på ett riktigt sätt de kommande äår men givetvis även under denna säsongen. I oktober går Junior-VM och efter den inledning Johan Levin gjort på året borde han vara given på VM-tempot. För att köra riktigt bra där behövs många hårda tävlingar dessförinnan. Övriga wänershofar fick följande placeringar: Martin Erlandsson 27:a, Mikael Hagström 35:a och Tobias Aderum 41:a.

En komplett resultatlista hittar ni här

Kolla även in Solleröns hemsida för mer fakta.

SM på Sollerön

Cykelklubben Wänershofs hemsida

http://come.to/wanershof