Örebro 2000-05-06

Levin vann första deltävlingen i Sverigecupen


I ett strålande försommarväder avgjordes under lördagen den första deltävlingen i juniorernas och damelitens kombinerade sverigecup. Det var på den erkännt tuffa banan i trakterna kring Ånnaboda som tävlingen avgjordes på en rundbana om 13 km där juniorerna körde 7 varv och varje varv passerades den ca 3 km långa Mattsa-backen.
Efter en avvaktande åkning under de första tre varven trissades farten i backen upp allt mer och i takt med detta bildades fler och fler mindre grupper. Johan Levin, Wänershof låg hela tiden med i täten. Under det sista varvet körde Levin hårt i backen och tillslut var det bara Martin Nyman, Åstorp CK, som orkade hänga med. Dessa två hängde ihop hela vägen uppför backen och då det återstod 1,5 km började de båda kontrastöta på varandra. Nyman gjorde en sista attack strax föred man gick in på skidstadion i Ånnaboda men Levin satt med på hjul och kom därför bakom Nyman in på upploppet vilket äär en klar fördel i en spurt. Levin drog oväntat tidigt upp spurten och kunde vinna med ca en cykellängd tillgodo på Nyman. På tredje plats kom Andreas Svensson, Skoghalls CK. 17-årige Martin Erlandsson, Wänershof körde också mycket bra och blev 10:a. Martin Hermansson bröt. Johan Levin kommenterade efter loppet:
-Det känns mycket skönt att ha vunnit, speciellt att slå hela Åstorpslaget som var lite skrytsamma före loppet efter att de dominerat totalt i Skåne förra helgen. Detta var Johan Levins största seger hittills och en av CK Wänershofs stösta framgångar på mycket länge. Nästa helg fortsätter sverige-cupen med ett lopp i Åstorp.

Cykelklubben Wänershof Elits hemsida
http://come.to/wanershof
E-mail: m98marbe@embassaden.liu.se
 
[TOP][HOME]