Många Wänershofsegrar

I Östraboloppet (som var en riktigt trevlig GP-lopps bana) gick det helt ok för Wänershofarna. Startfälten var rätt tunna och med 4 CKW:are av 6 juniorer hade det varit katastrof om de inte tagit hem segern. Som tur var tog en starkt spurtande Patrik Wilhemsson hem segern före Martin Erlandsson.

I seniorklassen (som slogs ihop med elitklassen) startade två CKW:are, Morgan Larsson och Henrik Sahlin. Henrik Sahlin punkterade fram tidigt i loppet. Farten var god och de 20 varven på den 2 km långa kuperade GP banan avverkades på 56 minuter (ca 43km/h). Morgan Larsson hade inte mycket kraft kvar att spurta i den lilla 10 manna gruppen som var kvar in i mål, men knep ändå en 5:e plats. Jonas Gartman, Svanesund vann elitklassen. Mattias Johansson, Mölndals CK vann seniorklassen. Publikstödet för CKWs åkare var enormt.

Så kom då Wänershoftempot, som man nog bör klassa som Sveriges tuffaste tempo bana. Björn Andersson från CKW sopade hem den supertunna elitklassen (fyra startande) på en tid strax under 42 minuter. Patrik Wilhemsson vann juniorklassen på en tid strax under 45 minuter. Martin Erlandsson kände sig inte frisk och körde tyvärr inte loppet. I seniorklassen var det rätt jämt, och två Wänershofare slutade top 5. Henrik Sahlin på tredje platsen och Morgan Larsson (tid 46.12 bara 2 sekunder från fjärde plats) på femte plats. I veteran klasserna gjorde Toni Eklund bra ifrån sig och körde in på en tredje plats i H40. Lars Hermansson kom sjua och hade tappat en hel minut i tid jämfört med KM tempot (kanske berodde på det lånade bakhjulet?)

Inga uppgifter om de yngre klasserna ännu

Vid tangenterna: Morgan Larsson

För ev. bilder från tävlingen hänvisar vi till vårt fotoalbum

Se även vår resultatsida för länk till den kompletta resultatlistan.Cykelklubben Wänershofs hemsida

http://come.to/wanershof