Hanna Larsson totalsegrare i U6 Cycle Tour.

 

CK Wänershof deltog i en av världens största ungdomstävlingar på cykel, U6 Cycle Tour med utgångs plats i Tidaholm, några etapper gick även i Falköping, Skövde och Hjo.

440 ungdomar från nybörjare till juniorklass deltog.

Deltagarna kom från dom nordiska granländerna men även från Holland, Lettland och Irland.

Tävlingen pågår i 6 dagar, första dagen börjar med en tempoprolog, där alla klasser kör 1,9 km. På kvällen körs det ett linje lopp för juniorer från Hjo till Tidaholm och även ett lagtempolopp för U6-Special som är för pojkar i 15-16 års ålder. I ett lag är det 5 st cyklister och Västergötlands CF hade ett lag med, 3st i laget kom från CKW; Johan Kristensen, Fredrik Emanuelsson och Fredrik Falk. De övriga kom från Långared och Ulricehamn.

Dag 2-5 kördes linjelopp och sen avslutades veckan med ett templopp på lördagen.

 

I klassen flickor 13-14 deltog det 33 st tjejer, däribland Wänershofs Hanna Larsson, som låg med i toppen under hela veckan med 2st andra placeringar och var med i klungan in på linjeloppen. Inför sista dagens tempolopp på 10km låg hon på en 5:e plats, 16sek efter Minna-Linn Olofsson-Halme från Laxå CK som ledde tävlingen. Men Hanna, som är en mycket duktig tempoåkare (svensk mästarinna 3 år i rad slog Minna-Linn med 1,22,8 min och blev etapp segrare och tog därmed hem totalsegern i U6 Cycle Tour. På andra plats kom Tilina Levin, Malmö-Staffanstorp CK och tredje platsen gick till Sara Olsson Uddevalla CA.

 

Magnus Falk som kör P 13-14 gjorde en enormt fin prestation under veckan. Magnus klass var den största med 80 st deltagare varav 38 var utländska cyklister. Han höll sig väl framme i linjeloppen under veckan , en stark prestation gjorde Magnus på torsdagens linjelopp som gick i Falköping där han tog en 2:a placering i en tuff spurt uppgörelse.

Avslutande temploppen tog han en 8:e plats och blev totalt 7:a i denna stora grupp. Vann gjorde Mattias Nilsson Slätta MTB.

 

I F 15-16 körde Marie Hermansson för Västergötlans CF tillsammans med Mikaela Hjelm från Tranemo CK. I den gruppen var dom 18st , Marie kom på en 10:e plats totalt. Vann gjorde Maria Bornak Hilleröd CK Danemark.

 

I U6 Special kom Västergötlands CF på en 7:e plats totalt utav 10 lag , det var bara 2 lag till som kom från Sverige, det var Team Örebrocyklisterna och Team Stockholm. Vann gjorde Danemarks Cykle Union, tvåa var Distrikt Sjaelland och trea Norge Mix.

Inviduellt kom Johan Kristensen på 27:e plats, Fredrik Emanuelsson 31:e och Fredrik Falk 33:a.

 

Martin Falk som är 8år körde i nybörjargruppen. Nybörjare är man till och med 10år sedan blir man licensierad cyklist, så det kan skilja ett par år mellan nyb. Under veckan körde dom 2 lopp, första gick på måndagen 1km tempo Martin kom in på en fin 17:e plats utav 27 st startande. Nästa lopp var på lördagen också 1km tempo då blev Martin 24:a av 34 st startande.

 

I Juniorklassen var det 4st anmälda från CKW, Tyvärr fick Jonatan Andersson stryka sig redan innan första loppet på grund av förkylning. Men dom övriga; Adam Andreasson, Carl-Magnus Eriksson och Fredrik Larsson, gjorde en mycket bra veckas tävlande. Det var ett mycket tufft startfält 63 st varav 23 st utländska cyklister. Inför sista dagen låg Fredrik, Adam och Carl Magnus på 17,18 och 19 plats. Sista dagens tempolopp på 20km körde Adam in på en fin 12:e placering 10sek bättre än Fredrik som kom på 17:e plats, tyvärr fick inte Carl-Magnus till det på tempot utan kom in på 37:e plats.

Totalt blev Adam 14:e, Fredrik 16:e och Carl-Magnus 21:a plats. Mycket bra i den hårda konkuransen.

Vid tangenterna: Mikael Larsson

Tillbaka

 

Cykelklubben Wänershofs hemsida

http://come.to/wanershof

E-mail: marbe537@student.liu.se