Vår kennel är belägen i Höör i hjärtat av Skåne.                                                              
Familjen består av Britt-Marie, Hans
rottisarna  Frida och Saga som kommer ifrån Deminas kennel. 
Våra två flickor Åsa och Beatriz är utflugna ur boet.
            
Vi föder upp rottweiler i hemmiljö och följer Afr:s rekommendationer. 
Se under våra länkar: Svenska  Rottweilerklubben.

Målsättningen med vår avel är att inrikta oss på att bibehålla den
rasstandard som ursprungligen gäller för rasen. Nämligen att
rottweilern ska vara en lugn och stabil hund, som har hög retningströskel.  Rottweilern får för den skull inte vara en flegmatisk hund, utan den ska vara linförig och arbetsvillig, men med förmågan att kunna gå ner i varv. 

Rottweilern är en brukshund och därför söker vi köpare som är aktiva med sina hundar.  Får den inte utlopp för det aktivitetsbehov som den behöver eller det starka ledarskap som krävs, kan hunden utvecklas på ett negativt sätt vilket kan innebära stora bekymmer för hundägaren och dess omgivning. Därför vill vi ha köpare som stimulerar sina hundar både  mentalt och fysiskt.   
Vi strävar efter att avla fram mentalt friska och hanterbara hundar. Rottweilern är som alla andra hundar ett flockdjur och ska tillhöra sin flock. Den bör alltså inte lämnas hemma för långa stunder eller uteslutas ur flocken när familjen är hemma. 

Rottweilern är framavlad med naturlig skärpa,
vilket inte ska utnyttjas på ett felaktigt sätt. 
Det gäller att inte uppmuntra skärpan, så att 
hunden utvecklar oönskad aggressivitet.
Det finns köpare som inte passar för rottweiler. 
Rottweilern är inte till för att stärka ägarens 
självförtroende mot sin omgivning utan ska 
vara en god kamrat och vän till hela familjen. 
Vi vill inte att rasens rykte förstörs av människor 
som borde skaffa sig en annan ras eller kanske inte  ens en hund.  
Vi älskar våra hundar, och vill absolut bibehålla denna underbara ras!
Det är viktigt för oss, att valparna under sin uppväxt innan de lämnar tiken och hemmet får vara med i vår dagliga miljö, för att känna tillhörighet med människoflocken samt att få förtroende och trivas med oss människor.

För uppföljningens skull, vill vi att alla hundar MH-beskrivs mellan 1 till 2 års ålder. Detta är av stor vikt, för att vi ska kunna följa upp mentaliteten och kontrollera att avkommorna i så stor grad som möjligt motsvarar rasstandard. Hundarnas armbågar och höfter ska dessutom röntgas mellan 1-1,5 års ålder.


 Vi trivs väldigt bra med rasen rottweiler. Det är en tålig hund som man kan känna sig trygg med i alla situationer. Den är dessutom otroligt tillgiven mot familjen.
Rätt uppfostrad, tillräckligt stimu- lerad och med vänlig behandling utvecklas den till den trygga hund den bör vara. Den har ett varmt hjärta och en ständig beredskap att bjuda på sig själv.

 
Bättre kompis kan du inte få!!