I samband med att jag sökte en tjänst som webbredaktör hos SVT Drama fick jag i uppgift att skriva en tänkt pressrelease kring tv-filmen Dödsklockan. Texten skulle också fungera som en kort artikel. Målgruppen var journalister och tv-publik.
 
Lögner och falskhet, mutor och mord. Kring detta cirklar handlingen i thrillern Dödsklockan. Det är en berättelse om hur slump och slarv gör vanliga män till brottslingar. Daniel Alfredson står för regin i denna täta och spännande tv-film som utspelar sig på 1960-talet. Jonas Frykberg har skrivit manus, som bygger på en roman av Kerstin Ekman. Miljöskildringen är träffsäker och andas 60-tal in i minsta detalj. I rollerna syns bland andra Anders Ekborg, Keve Hjelm, Gösta Bredefeldt och Loa Falkman.
 Det är höst, trädens löv skiftar i vackra färger och i det lilla samhället är livet idylliskt och stillsamt. Nu är det dags för den årliga älgjakten och byns jaktlag samlas för att fira händelsen. Men det som börjar i fest slutar med en olycka. Männen beger sig ut på en dumdristig bussfärd och längs en smal skogsväg kör de på en gammal kvinna, som sedan dör. Det är den unge Måns Westling, spelad av Anders Ekborg, som kör bussen.
 Gemensamt beslutar sig jaktlaget för att inte polisanmäla händelsen. I stället flyttar de kroppen och försöker dölja spåren. Sedan återvänder de hem och fortsätter festen som om ingenting har hänt. Men Måns Westling grips av förtvivlan och överväldigas av skuldkänslor.
 Klas Bodin, spelad av Loa Falkman, är en bygdens son som lämnat byn. Han har återvänt för jakten och nu vill han ha en plats i jaktlaget. Det visar sig också att han genomskådat jaktlagets hemlighet och han pressar dem på pengar för att inte berätta sanningen. Med godsägarmanér och överlägsenhet demonstrerar han sin makt. Spänningen stegras och det rister i idyllen.
 Keve Hjelm spelar Gustav Åkerman, en nestor i jaktlaget som på Klas Bodins bekostnad får finna sig i att stå utanför gemenskapen. Kanske är det just denne stillsamme man som vet hur problemet med Klas Bodins utpressning ska lösas.
 I övriga roller märks bland andra Tova Magnusson-Norling, Donald Högberg, Tomas Pontén och Jacob Nordenson.