ENGLANDSRESAN 1999

           

Berra och jag tog flyget från Landvetter fredagen den 22:e oktober. Vi skulle till England för att se på fotboll samt hälsa på John Scales med familj. Vi fick dock mellanlanda på Kastrup och tillbringa sex timmar i Köpenhamn. Vi traskade på ströget ner till Nyhavn.

           

Det är förmiddag och oktober så därför fanns inte det där myllret av människor som man är van vid att se sommartid. Pilsnern (Hof) kostade minst 25 Dkr. här på själva huvudgatan, men Berra och jag gick in på en tvärgata och fick en hof för endast en tia!! Ett sådant där gammalt "gubbhak" där de riktigt gamla sjömännen satt och drog en historia och läppjade sin pilsner sådär typiskt danskt!! Dejligt!!

           

Hello, England here we are!! Flighten gick bra och John kom och hämtade upp på Stanstedt, efter lite snurr hit och dit(John och bilkörning?!), kom vi äntligen till Harlington som ligger strax norr om Luton, Bedfordshire. Och sen sist jag var här har John både hunnit bilda familj och köpt nytt hus, bra jobbat John! Han ser en aning stolt ut, eller hur?!

           

Vi fick träffa Sandra och hennes pojkar, Craig och Kez, vi åt en bit mat, sedan bar det iväg till Leyton Buzzard och puben The Weatsheaf där Johns popband skulle spela för kvällen. På den vänstra bilden ser ni trummisen Mark Keown, keybordisten Steve Bull och gitarristen Ade Billington. På den högra Mr. popstar himself, John Scales, men framförallt skönheten på sång, Debbie Bonomini!! (trebarnsmamma!!!)

                       

Bandet heter Serotonin, ja, just det! Och på repertoarn fanns låtar som Jeremy, Creep, Design for life, Purple rain, Stay tonight etc. Och det må sägas att Debbie har en fantastisk sångröst och att Ade spelade gura som självaste Sledge, Joe Satriani, yes indeed!! Men inte alldeles för ofta! Mera solon, tack!

           

Lördag förmiddag och nu skall Berra och jag ta tåget ner till London och sedan underground ut till Seven Sister för att sedan gå den långa vägen upp till White Hart Lane, hemma arena för Spurs (scum)! Vi hade redan innan vi åkt från Sverige nobbat ett bud på tickets till matchen då de låg på 150 £, too much!! Vi försökte istället att utanför i stort sett hela dagen leta efter spare tickets, inget resultat, ingen match, ingen omsättning på biljetter denna eftermiddag. Ganska besvikna gick vi till puben och dränkte våra sorger! Manu fick dock stryk, om det nu kan göra saken bättre?! Vi fick dock köpt varsen Manu tröja för det facila priset av 20 £ av Berras polare från Manchester.

THE ROYAL HORSE FORCE

           

Här ser ni ett gäng glada grabbar som hade turen och fick uppleva matchen på plats, dock lite besvikna då det blev torsk! Till vänster ser ni Magnus"MUFC"Tiderman och hans vapendragare Tony"KBK UTD"Strandberg tillsammans med Berra. Till höger deras kompisar från Kärralunds BK som var med på deras resa (och var ganska trötta grabbar framkom det) med båt till Newcastle!! Vi sitter på deras Hotell County, som ligger vid Eustan station.

           

Vi hade senare på kvällen stämt möte med John och Sandra i St Albans. Här sitter vi på en Indisk restaurang och äter gott. Denna restaurang har funnits här sedan John bodde här i sin ungdom, ja, då förstår ni att den har några år på nacken!

           

Allright, vi blev mätta och belåtna och bestämde oss för att gå till The Horn (is reborn),en rockpub som denna afton tyvärr hade ett band som spelade "Sweet Home Alabama", suck och stön!!

                 

I dag söndag hade vi möte med några manager från Swengland ligan. Liam O´Donnell ser du dricka bärs (mitten) och rektor John Williams i något som ser ut att vara ett högintressant samtal? Med också denna kväll var Mark Booth som dock ej kom med på bild!

           

Måndag och Craig och Kez har just påbörjat sitt skollov, så vi stack och lirade bowling i en hall som låg strax utanför Bedford. Craig är den lille blåvite supporten som inte dricker öl, utan just bara spexar lite grann!

                      

Okej, John det är inte lätt att spela bowling, men att hamna i rännan efter nästan varje slag?? Däremot visade Berra att han hade talang och tog hem mästerskapstiteln och landskampen vanns av Sverige!

           

Vi hann med lite shopping i Bedford samt en middag på PizzaHut efter bowlingen och sedan var det skönt att komma hem igen och vila sig lite, men bara för en liten stund...........

                       

............för senare på kvällen var det dags att återigen lyssna till Serotonin, denna gång på nattklubben Brannigans inne i centrala Luton. Här har vi just kommit hem igen, något trötta och lite "natta" mat sitter ju inte som bekant helt fel då!!

           

Oj, oj, oj, vad tiden går fort när man har roligt! Tidig tisdag morgon och det var så dags att ta sig ner till Heathrow, planet skulle lyfta kl:10.20, så det var bara att stiga upp i ottan och ge sig iväg! Jag vill här passa på och tacka John med familj för deras gästfrihet! Nästa gång får det bli minst en veckas resa med tanke på allt som ska hinnas med!! Vi kom till slut hem till ett regnigt Göteborg!

Foto: Berra Andersson, John Scales och Rustan Lefin

Startsida