Lennarts amatörradiosida

de
SM5DFF
Handpump

Jag är en gammaldags radioamatör (licens sedan 1962), som föredrar telegrafi framför att knappa på ett tangentbord. Jag bygger gärna utrustning och använder hellre begagnad materiel än köper ny. Majoriteten av påbörjade projekt slutförs inte, men det kan ändras nu när jag är pensionär. Jag tycker om att experimentera med och jämföra antenner och jag lyssnar hellre över banden efter svaga signaler istället för att hitta dx:en på dataskärmen. Jag gillar radioutrustning från 50- och 60-tal, rörepoken när det glödde i burkarna. Som f.d. språklärare leker jag gärna språkpolis.
Denna webbplats skapades 1997 när jag skulle lära mig html, ftp och bildbehandling. Sedan dess har innehåll tillkommit, men gammal skåpmat ligger kvar. Tyvärr anges inte vad som är nyligen inlagt och ingen sajtkarta finns, så den nyfikne får upptäcka saker på egen hand men under Tekniskt finns faktiskt en liten innehållsförteckning..
Sidorna gjordes för 800x600 p. Planer finns på att anpassa sajten till större pixeltal men det är oklart när det sker. De flesta bilder är klickbara.


E-post: sm5dff (a) bahnhof.se
SM5BGY:s hembyggen
Min sida om rundradiomottagare
Senast ändrad  2017-05-15