sound.tip.nu

CD-TIPS
Ett urval för djupingar

DVD-TIPS
Testade, godkända filmer

TESTLJUD
Låga ljud, hög kvalitet [mp3 och QuickTime]

LÄNKAR

Annons: iPod nano

Annons: iPod Touch

Annons: Electronica-rea på iTunes Store

Annons: Blue-Ray Region 1

Musiktips med djupbas

Vill du uppleva härlig bas i din surt förvärvade musikanläggning? Eller söker du referensmaterial för att provlyssna högtalare, med eller utan subwoofer, i butik?
    Här finns ett urval bra album för sådana tillfällen. Med "bra" menar vi att det finns gott om intressanta, lågfrekventa ljud; vad man tycker om innehållet i övrigt är en smaksak.
    Vid varje titel finns en länk till on-line-butiker som har albumet. Jeff Jensen och Hsu Research har bidragit till innehållet på denna sida.

The Phantom Menace Ultimate Edition
The Phantom Menace Ultimate Edition
London Symphony Orchestra, John Williams (Sony Music)

John Williams är djärvare än på länge - mindre smör, mer modernt. Det inledande Star Wars-temat aldrig låtit bättre. Som vanligt använder Williams orkesterns lägsta register effektivt och dynamiskt. Dubbel-cd.

Amazon.com

Sting: Brand New Day DTS
Brand New Day surround-mix
Sting (A&M Records)

En av Stings bästa plattor i en kreativ 5.1-mix. Riktigt djup och ren bas, läckra arr, OK texter och allmänt slickt i övrigt. Finns i tre versioner.

Amazon.com (DTS)
Amazon.com (SACD)
Amazon.co.uk (dvd-a)

Enya: Watermark
Watermark
Enya (Warner)

Enya må ha tjatat ut sin unika blandning av tvåtusen sångpålägg, new age och keltiska klanger, men hennes genombrott står sig. Gott om låg bas i 20-30 Hz-området. Pröva t ex spår 10.

Amazon.com
CDON

Ginza
iTunes Store

Marcus Miller: Silver Rain
Silver Rain
Marcus Miller (Koch Records)

Förvånansvärt varierad platta med supermusikern Miller. Hans sköna timing håller ihop de fantasifulla arrangemangen, sopm rör sig mellan funk, jazz och pop. Gott om uppstudsig elbas med djup botten och diskantrik attack.

Amazon.com
iTunes Store

Fler tips: 1 2